Grip op je money

Binnen het thema Thuisadministratie worden er in Amsterdam en Diemen verschillende projecten aangeboden. ‘Moneytalks’ is een laagdrempelig, financieel spreekuur op drie scholen in Amsterdam. Een ervaren medewerker en vrijwilligers van Humanitas bieden ondersteuning aan de leerlingen en ouders/verzorgers. Het bezoeken van het spreekuur is onderdeel van het curriculum, dus niet alleen voor hen met financiele problemen. Het werkt onder andere als preventief instrument: alle leerlingen die 18 jaar worden of de school verlaten krijgen een financiele check, informatie en praktische hulp bij het aanvragen van regelingen, voorzieningen en toeslagen (bijv. studiefinanciering, zorgtoeslag, PakJeKans-regelingen). Tijdens het spreekuur blijken sommige leerlingen gebaat bij het vervolgtraject ‘Get a Grip’: het project voor alle Amsterdamse jongeren tot 27 jaar. Hierbij wordt een jongere gekoppeld aan een goed getrainde (jonge) vrijwilliger die coacht naar financiële zelfredzaamheid. De vrijwilligers ondersteunen de jongeren bij het opzetten van het administratie en andere financiele zaken zoals schulden. Hun ouders/verzorgers worden ook betrokken en krijgen indien gewenst ondersteuning bij hun (financiele) administratie via ‘Thuisadministratie’: het project voor alle volwassen Amsterdammers en Diemenaren. De combinatie van deze projecten werkt succesvol en duurzaam! Onze droom en ambitie is: Moneytalks, Get a Grip en Thuisadministratie voor alle leerlingen, jongeren en volwassenen.

Meer interessante initiatieven

Stichting Black Men Talk

Stichting Black Men Talk Nederland versterkt de stem van zwarte mannen en ondersteunt hen bij belangrijke gesprekken over hun leven en ervaringen. Ze bieden een platform voor het delen van…
Lees verder

Stichting Diversity Talks: StudieHub

StudieHub (SH) biedt gratis huiswerkbegeleiding aan vmbo-, havo- en vwo-scholieren in Amsterdam-Oost en -West om de onderwijskloof te dichten. Het project wordt opgezet en geleid door studenten, die tevens trainingen…
Lees verder

Stichting Profor

ProFor helpt individuen en gezinnen om achterstandsproblematiek op het gebied van gezondheid, financiën en taal aan te pakken en te participeren in de Nederlandse samenleving. Ze bieden maatwerkondersteuning door vrijwilligers…
Lees verder

Project Ik Ben Er

Project Ik ben er activeert en informeert bewoners van de Dichtersbuurt in Amsterdam Nieuw-West over werk, participatie en inkomen. Samen met OBA en andere organisaties verbinden ze bewoners met informele…
Lees verder