Armoede begint Jong

Het plan “Armoede begint jong” begeleidt jongeren met kooklessen, culturele uitstapjes naar instellingen en workshops over financiën, huisvesting en zinvolle dagbesteding. Het doel is jongeren te voorzien van vaardigheden en kennis om armoede te overwinnen en een betere toekomst op te bouwen. De kooklessen leren hen niet alleen gezonde en voedzame maaltijden te bereiden, maar ook om binnen een beperkt budget te koken. De culturele uitstapjes bieden jongeren de mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen, hun horizon te verbreden en te genieten van culturele activiteiten die anders wellicht buiten hun bereik zouden liggen. De workshops richten zich op belangrijke aspecten zoals het omgaan met geld, het betalen van rekeningen, het vinden van betaalbare huisvesting en het ontdekken van het belang van zinvolle dagbesteding, zoals sport, hobby’s, school of werk. Door deze vaardigheden en kennis aan te leren, streeft het plan naar financiële stabiliteit, het bevorderen van betaalbare huisvesting en het ontdekken en ontwikkelen van talenten bij jongeren. Hierdoor kunnen ze de vicieuze cirkel van armoede doorbreken en een hoopvolle toekomst tegemoet gaan.

Website in de maak

Meer interessante initiatieven

Stichting MomBuddy Movement

Stichting MomBuddy biedt via haar fb site van bijna 5.000 leden inmiddels,een platform waar mommys die een steuntje in de rug kunnen gebruiken geholpen worden door andere mommys. Dat kan…
Lees verder

Stichting Blije Buren

Stichting Blije Buren bevordert gemeenschapszin en sociale cohesie door buurtbewoners te ondersteunen met activiteiten en projecten. Ze richten zich op mensen die geen toegang hebben tot officiële instanties en bieden…
Lees verder

Huize Kalor

Huize Kalor biedt jonge alleenstaande moeders een veilige thuisomgeving, waar ze leren zelfstandig te zijn, structuur te creëren en hun eigenwaarde te kennen. Door begeleiding en steun helpt het gezinshuis…
Lees verder

Hoe word je rijk?

Hoe word je rijk? is een onderwijsprogramma dat jongeren de tools geeft om schulden te voorkomen na hun 18e verjaardag, met diepe wortels in het Amsterdamse onderwijs. Al 11 jaar…
Lees verder